Известие

Collapse
No announcement yet.

AR 147 1.9jtdm 140к.с. съединителя буксува.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• AR 147 1.9jtdm 140к.с. съединителя буксува.

Колата е със 1.9JTDm мотора 140 к.с. 6 скорости.
    Още като я взех забелязах проблема че буксуваше но беше малко понякога ако задържа газта при смяна на предавка т.е. с междинна газ и се усещаше как оборотите се качват а колата не ускорява и като върна газта забива предницата и после си е нормално,
    но на скоро почна по сериозен да е проблема наложи ми се да пътувам Русе - Сливен - Слънчев бряг и после пак Сливен - Русе, на връщане по магистралата я усетих като си карам на 6-та със 120-ина и натисна газта до долу оборотите почват да се качват стигат 2к след това изведнъж 2.5к и ако задържа газта продължават да се качват без колата да ускорява ако отпусна леко се усеща падат оборотите и почва нормално да си ускорява.

Та има голяма възможност да е за смяна съединителя и не ми се мисли ако трябва и маховика че цените никак не са приятни (някак си да си купя половината кола отново не ми се нрави) Колата е на почти 180к км.
    Какви са вариантите освен смяна на съединител, и ако може да предложите добър сервиз в Русе където мога да отида за да я видят и да преценят защото моите познания се изчерпват до тук.

Ще се разминеш само с комплект съединител. Нямаш признаци на фирясал маховик.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Може да е протекъл семеринга на КВ, но по добре смени комплекта.
      ex - 147 16v multijet

Comment

А какви биха били признаците на заминал маховик.

И какъв съединител бихте предложили, понеже и бях замислил да правя ремап и така и така ще се сменя съединителя да сложа нещо по здраво което ще издържи на повечето кончета и въртящ момент (понеже съм и замислил и малко други подобрения за по нататък освен ремапа)

Comment

Трудно влизат скоростите, двигателя тресе много при потегляне, на място при натиснат съединител също яко тресе.
          Mercedes S320 W220
          Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++

Comment

Е значи не би трябвало, скоростите си влизат лесно без проблеми, тресенето което се получава понякога е моя грешка. На място ако го натисна няма разлика.

Comment

От 166 съед. Макар че оригиналния държи доволно.

Колко повече ? Или само на приказки?
              Ts махо и гта съед.е евтин вариант за повече.
              ex - 147 16v multijet

Comment

Обмислям ремап в VRperformance само хубави отзиви прочетох пък и ми е доста на близо, но това след някои други по дребни промени като изцяло разкарване на EGR не само затапване, права тръба от двигателя като е със крайно гърне, някакво по добро въздувшно филтърче, интеркулер, почистване на въздуховодите и входящия колектор и т.н... За да се изкара максималното от ремапа евентуално увеличаване на налягането (малко) Ако може да се докара до едно 180-ина кончета ще е доволно.

Comment

Значи обикновен съединител.
                  ex - 147 16v multijet

Comment

А до колко би издържал обикновенния?

Comment

Първоначално публикувано от agstyles Покажи съобщение
                      Обмислям ремап в VRperformance само хубави отзиви прочетох пък и ми е доста на близо, но това след някои други по дребни промени като изцяло разкарване на EGR не само затапване, права тръба от двигателя като е със крайно гърне, някакво по добро въздувшно филтърче, интеркулер, почистване на въздуховодите и входящия колектор и т.н... За да се изкара максималното от ремапа евентуално увеличаване на налягането (малко) Ако може да се докара до едно 180-ина кончета ще е доволно.
                      Щом искаш да правиш такива инвестиции сложи си усилен!!!

Щот кат налееш толкоз пара и след месец, два, колата ще ти умалее и ще кажеш ми то само турбина не съм сменил.......
                      sigpic
                      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                      147 JTDm 140-Малката манекенка
                      GT- JTDm 150

Comment

Възможно е но до де ми умалее може да съм сменил колата аз засега съм си доволен и от тези кончета ама винаги може повече

Comment

Възможно е но до де ми умалее може да съм сменил колата аз засега съм си доволен и от тези кончета ама винаги може повече
                          Ако ще е сменяш толкоз бързо, ремап и точка!!!

Всичко останало са много пари и малък краен резултат.....
                          sigpic
                          Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                          156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                          147 JTDm 140-Малката манекенка
                          GT- JTDm 150

Comment

Смени си съединителя комплект и си карай колата. Стига с тази лакомия и 140магарета стигат да се запирончиш.
                            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Йонко в Русе до Кат.
                              Нека колегите от Русе да предложат би трябвало да има и други кадърни.
                              Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
                              0w40 Shell Helix Ultra

Comment

Working...
                              X